Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

STASIS GIA PAIDIA

Οι στάσεις στο σεξ που ευνοούν τη σύλληψη




Τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν ένα μωρό, είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν επιτυχία.
Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη στάση
που να ευνοεί τη σύλληψη και πολλές ηλικιωμένες γυναίκες υποστηρίζουν την ιδέα, πως ναι πράγματι υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ που ευνοούν μια γυναίκα να μείνει έγκυος.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις προτάσεις και ας δούμε αν υπάρχει μια δόση αλήθειας…
 


Καλύτερη στάση για να μείνετε έγκυος

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι υπάρχει κάποια καλύτερη σεξουαλική στάση για να μείνετε έγκυος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ορισμένες θέσεις δεν ευνοούν περισσότερο συγκριτικά με κάποιες άλλες.

Αν θεωρείτε στόχο το σπέρμα να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στον τράχηλο, τότε το νόημα βρίσκεται στη βαθύτερη διείσδυση. Η ιεραποστολική στάση και το doggie style βοηθούν το σπέρμα να «συναντήσει» το ωάριο.
 






Στάσεις για να αποφύγετε Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτό που θέλετε είναι το σπέρμα να βρει το δρόμο του προς τον τράχηλο της μήτρας ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητές της γονιμοποίησης. Αν προσπαθείτε λοιπόν να μείνετε έγκυος, υπάρχουν κάποιες στάσεις στο σεξ που θεωρούνται ακατάλληλες για σύλληψη όπως η καθιστή ή το σεξ στα όρθια και αυτό γιατί το σπέρμα δεν εισχωρεί με ευκολία στη γυναίκα.
 



Επιδιώξτε τον οργασμό Ένα πράγμα για το οποίο η Μητέρα Φύση έχει προβλέψει προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες τεκνοποίησης είναι ο οργασμός. Αυτές οι ισχυρές μυϊκές συσπάσεις έχουν σκοπό να προσελκύσουν το σπέρμα προς τα πάνω και συγκεκριμένα στη μήτρα. Έτσι, η καλύτερη θέση για να μείνει μια γυναίκα έγκυος είναι αυτή που τη οδηγεί σε οργασμό.

Μπορώ να καθορίσω το φύλο του μωρού;

Ναι μεν τα ζευγάρια λένε «Γερό να ‘ ναι κι ό,τι να’ ναι» φαίνεται όμως ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι σύλληψης του επιθυμητού φύλου. Σύμφωνα με έρευνας τα σπερματοζωάρια Υ (αγόρι) είναι πιο γρήγορα, ενώ τα σπερματοζωάρια Χ (κορίτσι) είναι πιο ανθεκτικά. Συνεπώς, αν υπάρξει σεξουαλική επαφή την ημέρα της ωορρηξίας είναι πιο πιθανό να συλλάβετε αγόρι, γιατί τα σπερματοζωάρια Υ θα φτάσουν πιο γρήγορα και θα γονιμοποιήσουν το ωάριο. Αν, όμως, η επαφή γίνει μια- δυο ημέρες πριν την ωορρηξία έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε κορίτσι. Επίσης, αν με τον σύντροφό σας απέχετε από το σεξ για κάποιες ημέρες, το σπέρμα δυναμώνει και αυξάνεται η πιθανότητα να κάνετε αγόρι. Αντίθετα, η καθημερινή επαφή, μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ (αυξάνει, δηλαδή, τις πιθανότητες για κορίτσι). Φυσικά, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά είναι αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου